مقالات

20 نکته خرابی باتری خودرو

باتری همیشه از قطعات کلیدی خودرو به حساب می آید، که در صورت خرابی، مشکلات زیادی را ایجاد می‌کند. اطلاع از شرایط باتری و زمان تعویض آن، یکی از موارد مهمی است که صاحبان خودرو باید در نظر داشته باشند. دانستن اینکه چه چیزهایی نشان دهنده خرابی باتری هستند کمک می کند، که سریع تر دست به کار شویم و از گیر کردن در بزرگراه ها و جاده نجات پیدا کنیم.


باتری خودرو در صورت نو بودن می‌تواند خروجی شدت جریانی حدود ۵۰۰ تا ۷۰۰ آمپر را تولید کند. زمانی که این مقدار آمپر به استارتر موتور خودرو وارد می‌شود، می‌تواند میل لنگ را به راحتی بچرخاند و پیشرانه را به سرعت روشن کند؛ حتی زمانی که دمای هوا بسیار پایین باشد.
زمانی که عمر باتری بالاتر می‌رود، دیگر توانایی روزهای نخست را در فراهم کردن آمپر کافی ندارد و همین مسئله باعث می‌شود که دیگر قدرت و توانایی چرخاندن سریع میل لنگ را نداشته باشد، مخصوصا اگر دمای هوا پایین باشد. ممکن است حتی دیگر نتواند پیشرانه‌ی خودرو را روشن کند.
باید در نظر داشت همه باتری ها به شما علائم هشداردهنده ای مبنی بر وقوع خرابی نمی دهند، اما گاهی اوقات آنقدر خوش شانس هستیم که این نشانه ها درست به موقع پدیدار می شوند و ما فرصت تعویض باتری را داریم. برخی از علائم خرابی باتری شامل موارد ذیل می باشد:

  1. استارت ناگهانی و آهسته تر
  2. کاهش نور چراغ های جلو و قدرت استارت
  3. از کار افتادن رادیو
  4. افزایش اندازه باتری
  5. بوی بد و عجیب باتری
  6. چشمک زدن چراغ چک موتور
  7. خاموش شدن یهویی خودرو
  8. قدیمی بودن باتری

البته دانستن این علائم همیشه کافی نیست، در ادامه ما 20 نکته خرابی باطری خودرو را نام بردیم که به شما در نگهداری باتری کمک خواهد کرد.

نکات خرابی باتری

  1. عمر باتری

باطری اگر به خوبی نگهداری شود بین 18 تا 20 ماه کارایی مفید دارد. اگر عمر باطری شما از این زمان تجاوز کرده باشد، در فصول سرد به دردسر خواهید افتاد.

  1. چراغ سلامت باطری

در باطری های اتمی بر روی بدنه، سطح بالایی باطری چراغی برای مشخص کردن میزان سلامت باطری وجود دارد که رنگ سبز نشانه سلامت باطری است.
هیچ وقت برای تشخیص سلامت یا شارژ بودن باطری، حتی به طور لحظه ای، با کابل یا رساناهای دیگر بین دو قطب مثبت و منفی اتصال برقرار نکنید. این کار از عمر و کارایی باطری می کاهد و احتمال ترکیدن و انفجار باطری را در پی دارد.

  1. عوامل محیطی

گرما، رطوبت، دشارژ عمیق، لرزش و ثابت و محکم نبودن باتری در جای خود عمر آن را کاهش می دهد.

  1. نحوه شارژ باتری

باطری های اسیدی را به دو روش شارژ می کنند: تند و کند. شارژ کند و طولانی به دلیل آسیب کمتر به صفحات باطری، بهتر و ماندگارتر است. شما میتوانید نحوه شارژ باتری اسیدی را در مقاله آیا باتری من به شارژ آب نیاز دارد بخوانید.

  1. نوع باتری

بهتر است باطری های سیلد یا اتمی بخرید. این باطری ها گران تر، اما کم دردسرتر هستند.

  1. استفاده نکردن از باتری

در زمانی که از ماشین بیش از چهار روز استفاده نمی کنید باطری را از روی خودرو باز کنید و یا بست ها را جدا کنید. نحوه انجام این کار را می توانید در مقاله نحوه ایمن جدا کردن باتری یاد بگیرید.

  1. شارژ باتری

هیچ گاه باطری خودرو را اضافه و بی دلیل نباید شارژ کنید.

  1. سولفاته شدن بست های باتری

ازسولفاته شدن قطب های باطری جلوگیری کنید.

  1. کنترل دما

سرما باعث کاهش عمر باطری می شود، تلاش کنید خودرو را در فصول سرد در مکان های گرم پارک کنید.

  1. شستشو بست ها

برای جلوگیری از خوردگی و سولفاته شدن، قطب های باطری را هر ۲ ماه با جوش شیرین شسته و سپس با گریس بپوشانید.

  1. به بست ها ضربه نزنید

جهت محکم کردن بست ها حتما از آچار استفاده کنید و هرگز با ضربه زدن سعی در فیکس کردن بست ها نکنید.

  1. سطح مایع اسید

بررسی میزان مایع (میزان اسید باید حدود ۱۰ میلی لیتر باشد) در باطری های اسیدی روی سطح صفحات اجباری است.

  1. مایع باتری

در صورت پایین بودن سطح مایع باطری، فقط آب مقطر به آن اضافه نمائید. از اضافه نمودن هرمایع غیر مجاز و یا شیمیایی جدا بپرهیزید.

  1. بررسی خانه های باتری

خانه های باطری به صورت کاملا جدا ساخته شده اند، لذا جهت چک کردن و یا افزودن آب مقطر تمامی خانه ها را برسی کنید و پس از افزودن مایع مسافتی را با ماشین بپیمایید تا محلول کاملا مخلوط شود و از یخ زدن آن جلوگیری شود.

  1. درپوش باتری

حفره درپوش باطری را بررسی کنید تا باز باشد.

  1. شارژ با جریان بالا

شارژ با آمپر بالا و گرفتن جریان زیاد مثلا استارت زدن طولانی، عمر باطری را کاهش می‌دهد.

  1. اتصال دو قطب

هیچ گاه قطب های یک باطری را به هم متصل نکنید، این کار موجب خرابی، انفجار یا صدمه به آن خواهد شد.

  1. جلوگیری از ضربه خودرو

در صورت امکان جسمی مانند تیوپ و یا صفحه کائوچو را در زیر باتری قرار دهید تا از ضربه به آن جلوگیری کند.

  1. ترتیب جدا کردن بست ها

در هنگام جدا کردن باطری از خودرو ابتدا کابل منفی و سپس مثبت را جدا کنید.

  1. بستن قطب ها

در هنگام بستن باطری قطب منفی را خیلی سفت نکنید تا در صورت لزوم و در مواقع اضطراری بتوانید آن را جدا نمایید. در هنگام تعمیراتی همچون جوشکاری بر روی خودرو اتصالات باطری را از قطبین آن جدا کنید.

به طور کلی، باتری خودرو نباید تحت حرارت خیلی پایین یا خیلی بالا و تکان و ضربه قرار گیرد و یک سیستم شارژر اصولی و استاندارد باید به آن متصل باشد. اما در دنیای واقعی شرایط ممکن است فرق کند.

برای مثال اگر در محل گرمسیری زندگی می‌کنید در برخی از روزهای سال، باتری خودروی شما تحت دمای بسیار بالایی قرار می‌گیرد و این عمل اجتناب ناپذیر است. در برخی از مناطق داخل کشور نیز در طول سال باتری تحت دمای بسیار بالا و در ادامه دمای بسیار پایین قرار می‌گیرد که این مسئله به شدت سلامت باتری را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

اگر تسمه‌ی باتری نیز دچار مشکل شود این قطعه به اندازه‌ی کافی شارژ نخواهد شد و بزودی برایتان دردسر ایجاد خواهد کرد. پس بطور کلی، باتری‌ها به ندرت در شرایط کاری نرمال قرار دارند و عمر کمتری از میزان اعلام شده‌ی تولید‌کنندگان خواهند داشت .

بنابراین همیشه کمی زودتر از موعد به فکر تعویض باتری خود باشید.

منبع:

CAR BATTERY DEAD? 8 SIGNS OF A DEAD CAR BATTERY

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *